Zó kun je je direct gelukkiger voelen

28653745 - friends joining hands

 
Daarvoor moet je wél extra zorg besteden aan deze 3 hoofdzaken in je leven.. laten we meteen starten!

 

Je gelukkig voelen..

Lekker in je vel zitten dat is geluk, geen druk  voelen  maar juist lekker ontspannen  ..zo voel je je gelukkig en relaxt. Als jij vooral in het nu leeft en aandacht geeft aan wat je op dit moment doet zul je veel meer in staat zijn te kunnen genieten want als je je gelukkig voelt dan presteer je ook beter. Geluk is tevens je basis waarop jij meer zelfvertrouwen zult krijgen.

Een voldaan gevoel hebben  uit de dagelijkse dingen die je doet zullen je gelukkig maken. Zorg dus dat je aan de volgende 3 hoofdzaken altijd genoeg tijd en aandacht besteed voor een fijner leven!

 

Zo bouw jij aan een gelukkiger gevoel

Hier zijn de 3 gebieden waaraan je echt genoeg tijd en aandacht moet besteden voor een fijner leven!

1.  Geef je relaties aandacht

Niemand kan zonder relaties met anderen. We voelen ons altijd beter als we een fijne relatie hebben met iemand die jou volledig begrijpt en aanvoelt. Je voelt je geaccepteerd en begrepen in deze relatie tot de ander.  Je krijgt liefde en begrip wat jou situatie ook is. Het is een absolute must om je gelukkiger te kunnen voelen.

a.   Een paar goede relaties is veel beter dan veel relaties waar je niet echt een verbinding mee hebt en meer oppervlakkig zijn. Dit is ook oké maar heb je alleen deze relaties zullen ze niet echt jou een gelukkig gevoel geven. Heb je deze ernaast in plaats van echt goede relaties,  is het oké. Denk eraan dat het niet om het aantal relaties gaat die je hebt maar om de kwaliteit en diepgang ervan. Vraag jezelf af: kan ik echt met al mijn zorgen of momenten van verdriet terecht bij deze persoon?

b.   Bij wie voel je je het meest gelukkig? Dat zijn meestal je beste relaties. Breng hier meer tijd mee door en reserveer de tijd ook echt door je agenda zo in te plannen dat je het niet aan het toeval over laat.  Ben er dan ook echt voor die persoon en laat dat merken doordat je  niet de hele tijd op je telefoon zit te kijken of over jezelf praat. Veel mensen willen graag zelf hun verhaal kwijt maar jou vriend of vriendin zal dit aanvoelen en het gesprek niet als heel aangenaam ervaren. Zorg dat er balans is in geven en nemen. Geef dus genoeg aandacht aan je gesprekspartner. 

c.    Onderneem fijne dingen met elkaar . Help de ander met raad en daad als het nodig mocht blijken en investeer echt in de ander. Je zult al gauw merken dat de relatie op een hoger level komt en jullie relatie zal verbeteren en jij je daardoor gelukkiger zult gaan voelen! Geef de ander volledig de aandacht dan zal dit ook naar jou terugkomen!

d.   Heb meer liefde voor jezelf want als je meer van jezelf gaat houden , gun je ook anderen meer en zullen ook daardoor je relaties gaan verbeteren.

 

2.  Optimaliseer je gezondheid

Je voelt je gelukkiger als je goed in je energie zit en niet omvalt van vermoeidheid. Dit kun je met een paar simpele stappen makkelijk voor elkaar krijgen want goed voeding hoeft echt niet duur te zijn.

Werk aan de volgende stappen:

1.   leer los te laten.. met een leger hoofd voel je je minder belast en is er plaats om je gelukkiger te voelen.

2.   Zorg voor voldoende nachtrust . ga elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed. Dit zorg voor een beter slaap, ritme patroon en zul  je makkelijker in slaap komen. Zorg ook voor voldoende ontspanning in de tijd voordat je naar bed gaat. Ventileer je kamer dagelijks en slaap met het raam op een kiertje voor voldoende zuurstof tijdens de nacht.  Dit help mee  voor een ontspannen slaap .

3.    Eet gezonder door veel groente en fruit te eten. Eet vooral minder rotzooi en probeer 80% gezond , 20 % ongezond aan te houden. Het liefst natuurlijk 100 % gezond maar we zijn ook maar mens en doe het in kleine stapjes. En heel belangrijk…liever geen   dieet  maar in plaats daarvan eet gewoon gezond en matig dan hou je het het langst vol.. Beter om de 2 uur iets dan een hongergevoel waardoor je juist weer gaat graaien naar ongezonde snacks!

4.   Beweeg dagelijks tenminste 30 min. Dit kan uit een wandeling bestaan of sport hoewel sport dus echt niet noodzakelijk is. Het si bewezen dat bij voldoende dagelijkse lichaamsbeweging  een stofje vrijkomt in je hersenen dat voor een gelukkig gevoel zorgt.

Al deze gebieden hebben echt je volledige aandacht nodig om je gelukkiger te voelen. Je zult gaan merken dat wanneer je je fitter gaat voelen en beter in je energie komt je je veel gelukkig voelt. Dan is het wel nodig om aandacht te geven aan deze 3 hoofdgebieden in jou leven. 

3. Zinvol kunnen zijn

Meestal voel je je ook gelukkiger als je iets voor anderen hebt kunnen betekenen. Dat jou hulp als fijn wordt  ervaren, zal ook jou gelukkiger maken . Voel je je ongelukkig en leeg komt dat waarschijnlijk omdat je een baan hebt waar je geen voldoening uit haalt of op een ander terrein niet echt een toegevoegde waarde kunt leveren in je leven. Dit kun je compenseren door dit wel in wellicht andere situaties te kunnen aanreiken Vraag jezelf af:

·      Zijn  er in jou leven gebieden waar jij niet genoeg voldoening ervaart ? kijk wat je hieraan kunt veranderen en doe dit stapsgewijs. Er is altijd wel iets wat je kunt veranderen.

·      Bepaal voor jezelf wat je wilt op dit moment en zoek manieren die hiervoor kunnen zorgen.

·      Voldoening halen uit het aanreiken aan anderen kan op vele manieren bv op je werk, buiten op staat iemand helpen, vrijwilligerswerk of mensen in je eigen woonomgeving of familie.

Investeer daarom geen tijd in het nemen maar vooral meer op het geven! Leg daar de nadruk op en je zult merken dat je meer voldoening gaat ervaren wat zorgt voor meer levensgeluk.

Start vandaag nog en vraag jezelf af:

·      Voor wie kan ik een toegevoegde waarde zijn?

·      Wat kan ik voor deze persoon  betekenen? In plaats van: wat kan deze persoon voor mij betekenen?

 

·      Geef al je relaties je persoonlijke aandacht door bijvoorbeeld een  compliment te geven of positieve kritiek of in de vorm van een klein gebaar. Maak elke dag  tijd om dankbaar te zijn voor wat het leven jou elke dag weer geeft.
Geef en ontvang het kostbaarste in je leven: affectie, en liefde en zorg en  waardering . Wens ook vervolgens  alle mensen die je tegen komt geluk, plezier en voorspoed.

 

Als je aan al deze 3 hoofdzaken extra aandacht besteedt  zul je je echt gelukkiger gaan voelen. Let er wel op dat er een gezonde balans is bij alle.  Te veel relaties geven meestal geen bijdrage aan een gelukkiger leven want het gaat om de kwaliteit van een relatie. Een paar goede relaties waar je echt een fijn en gelukkig gevoel van krijgt draagt meer bij aan jou geluk dan vele oppervlakkige dat zullen doen. Alleen maar gezond eten geeft weer een soort van opgelegd gevoel vaak en ontneemt je de kans op ook eens lekker te kunnen genieten van iets heerlijks ongezonds!  Zorg dus dat bij alle gebieden een juiste balans is.

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites