Superfoods duurzaam of vooral érg duur ?

Goji bessen superfood duur

Had jij een paar jaar geleden de naam ‘ superfoods horen vallen? Je wist waarschijnlijk toen nog niet eens wat dat nu precies was. Ik niet in ieder geval! Maar nu is het niet meer weg te denken en hoort het echt in het rijtje van een supergezond voedingspatroon thuis.  Overal waar ik om mij heen kijk duikt dat woord op. In de bladen ( en lang niet alleen maar in gezondheidsbladen) op reclamezuilen en niet te vergeten in de sportscholen.

Ik wist al wel dat zaden, pitten en bessen supergezond waren vanwege dat ze onbewerkt en basic zijn. Bovendien zitten ze natuurlijk ook barstensvol met  vitaminen, mineralen maar ook  antioxidanten. Maar ja…Zitten deze ook niet al in onze  groenten die we toch dagelijks ook al eten, vraag ik mij dan  af?

Linzen en kikkererwten bijvoorbeeld bevatten ook veel vezels, ijzer, proteinen  en nog  meer supers voor je lichaam. Maar bovendien..zeg nou zelf? Deze superfoods zijn niet bevorderlijk voor je portemonnee en omdat ze van ver komen ook niet goed voor het milieu. Hier zie je een opsomming van 5 bekende superfoods maar ook  goedkope alternatieven die op zijn zachts gezegd zeker zo gezond maar ook lekker zijn.Goji bessen

1. Goji bessen

Goji bessen zijn bij Chinezen erg geliefd omdat een Goji bes heelt. Gojibessen hebben veel helende eigenschappen om een scala van medische problemen te verhelpen. Zij  bevatten veel vitamines en mineralen maar zitten ook nog eens boordevol antioxidanten. Deze vertragen het ouderdomsproces en bestrijden schadelijke afvalstoffen (vrije radicalen genoemd) in je lichaam, waarmee de kans op ziektes zoals kanker wordt verkleind.

Een goedkoop alternatief: bosbessen. Bosbessen zijn veel goedkoper, én bezitten zelf nog veel meer  antioxidanten dan goji bessen. Een aanrader dus!  Je kunt ook als een uitstekende vervanger wat abrikozen Nemen. Abrikozen hebben nl een beschermende werking van je lichaam tegen schadelijke indringers zoals o.a. afvalstoffen,zijn goed voor je ogen  en peppen je weerstand op. Een ontbijt van  kwark of yoghurt met bosbessen en abrikozen is een hele goede start van de dag!

 

8/10
Overall score: 8/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites