Scheiding en een goed gevoel? 5 tips!

Divorce

 

Na je echtscheiding de draad weer oppakken en weer verdergaan kan heel moeilijk zijn of dat nu voor een man of vrouw is.  Of een echtscheiding nu gewild of ongewild heeft plaatsgevonden maakt dan soms niet uit. Niemand kiest er tenslotte voor bij het huwelijk om alsnog zoveel jaren daarna weer uit elkaar te gaan. Als je dan eenmaal gaat scheidden vraag je je dan ook af: Kan ik wel weer gelukkig zijn daarna? Of: hoe kom ik weer lekker in mijn vel te zitten? Ja, natuurlijk kom jij weer lekker in je vel te zitten!

Neem hier de tijd voor en start rustig op in je nieuwe leven. Stort je niet halsoverkop in allerlei nieuwe situaties waar je wellicht niet aan toe bent. Je zit in een proces van vallen en opstaan en forceer daarom niets. Jou tijd komt weer..Hier zijn 5 simpele stappen die je op een weg zullen zetten naar weer een fijner gevoel met jezelf!

 

1. Geef  jezelf de ruimte:

Je staat er vaal alleen voor , zeker als je druk bent met je kinderen. Wanneer je alleen bent, neem dan de tijd voor jezelf. Gun je jezelf ook die tijd .Een echtscheiding is heel zwaar en kan een grote druk op je leggen. Er valt vaak zoveel te doen en te regelen dat je zelf erbij inschiedt. Je komt eenvoudigweg niet toe aan ontspanning. Neem hier echt te tijd voor om je even op te kunnen laden zodat je niet lichamelijk en geestelijk opgebrand raakt.

Neem pauzes want je verdient het.Wees aardig voor jezelf door het proces op te starten om fijne dingen voor jezelf over te hebben maar ze ook uit te voeren! Ga die dingen doen die je al zo lang hebt willen doen of ondergaan voor jezelf!

2. Maak tijd voor sociale contacten!

Sociale contacten en omgang met mensen die je waarderen heb je echt nodig voor je emotionele wereld.nu zeker kun je hartelijkheid goed gebruiken. Gun jezelf die steun van je vrienden,collega’s of kennissen . Dit hoeven niet perse mensen te zijn die hetzelfde hebben meegemaakt.

Je kunt veel energie, steun en vertrouwen putten uit goede vrienden of je familie . Dit is nu belangrijker dan ooit U profiteert van familie en vrienden die kan worden vertrouwd en ondersteunend. Ook is het belangrijk dat je nieuwe mensen in je leven wilt toelaten om niet in het oude leven te blijven hangen.Je zult zien dat je een veel beter gevoel over jezelf gaat krijgen.

 

3. Scheiding, uit je gevoelens:

Laat gevoelens van pijn, verdriet, maar ook boosheid of angst toe. Kom deze onder ogen want als je ze wegstopt komen ze op een later tijdstip weer terug in je leven. Geef dus gewoon toe aan je gevoel en maak hier plaats voor. woede, verdriet of pijn, ze toelaten in je leven betekent ook dat ze voor opluchting en ruimte zorgen in je hoofd.

Een scheiding kan  ingewikkeld zijn zowel emotioneel alsook in de materie. Zoveel dingen die geregeld moeten worden. Geef jezelf ruimschoots de tijd om duidelijkheid te scheppen in je verwarrende gevoelens die er ongetwijfeld zullen zijn. Het is belangrijk dat je jezelf de ruimte geeft om in dit rouwproces wat een scheiding toch echt ook is, je verdriet te kunnen uitten en dat daar plaats  voor is. Ongeacht wat voor huwelijk je ook had.

 

4. Scheiding, blijf positief ten alle tijden

Het is belangrijk om allert te blijven op je gedachten. Je kunt jezelf de put in praten of eruit! het kan alletwee en is aan jou de keus. Je kent allemaal wel de mensen die jaren later nog over niets anders kunnen praten dan aan hun verleden en hoe erg het allemaal wel niet is geweest. Dat is nu ook precies de redenen dat zij hier niet los van kunnen komen. Door vaak over negatieve ervaringen te praten versterk je deze keer op keer weer . Daardoor zullen deze negatieve ervaringen steeds vaker ook in je gedachte terug keren waardoor je er niet  los van komt. Het is bewezen door wetenschappers die hersenonderzoek

 

10/10
Overall score: 10/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites