Romige wortel-gembersoep is een overheerlijke tractatie in de winter!
Met deze romige, wortel gember soep kom je goed voor de dag. Deze soep is ook nog eens zuivel en glutenvrij en daardoor erg gezond en lekker voor ieder die met deze soep kennismaakt. Het verschil in deze soep is dat hierbij gebruik wordt gemaakt van kokosmelk in plaats van zuivel wat ook nog eens de smaak ten goede komt.
Waarom is wortel-gembersoep zo gezond? De soep zit boordevol vitamine K1, vitamine C, calcium en beta-caroteen, die wordt omgezet in vitamine A in ons lichaam en het beschermt ons tegen vrije radicalen. Gember staat bekend om zijn helende werking die ons immuunsysteem versterkt en helpt bij de spijsvertering , Eveneens gaat Gember ontstekingen in het lichaam tegen.
De kokosmelk in de wortel-gembersoep bevat laurinezuur die erg beschermend werkt tegen tal van virussen en omgezet wordt door de lever in energie in plaats van opgeslagen als vet. Deze soep is stevig genoeg voor een lekkere traktatie in het koudste seizoen van het jaar maar is ook nog eens goed voor de lijn! Het is een lekkere, voedzame en romige veganistische soep die ook nog een zuivel en glutenvrij
INGREDIËNTEN wortel-gembersoep
- 14 gram kokosmelk
- 1 ui, gesnipperd klein
- 1 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1 3/4 kop groentebouillon
- 2-3 grote wortelen, gehakt
- 1 tl verse gember, fijngehakt
- zeezout, naar smaak
1. Stoof de ui in een bodempje groentebouillon. Voeg de gember ,Kerriepoeder wortelen toe en laat even 20 min. stoven tot de wortelen gaar zijn. Mix met de blender tot een licht gebonden soep.
2. Roer er de kokosmelk doorheen en laat even door sudderen.
3. Breng het op smaak met zeezout,
4. De soep wordt dikker als het afkoelt.
5. Garneer met geraspte wortel, gember en enkele korianderblaadjes.
Serveer bij deze lekkere wortel-gembersoep biologisch brood!