Een écht goed gesprek met je kind voeren lukt zó

een goed gesprek met je kind aan tafel

Ga aan tafel met je kinderen.

Een goed gesprek met je kind is erg belangrijk van tijd tot tijd, maar hoe pak je zoiets het beste aan?
Als je aan ’s avonds aan het eten zit is dit het beste moment om een goed gesprek te hebben met je kind. het ie heel goed voor je kinderen om met ze de dag door te nemen maar waar moet je over hebben? Met je kinderen praten is op alle gebieden gunstig. kinderen krijgen een goed gevoel over zichzelf, het verbeterd de band tussen jullie  maar ook hun algemene ontwikkeling ( praat over verschillende onderwerpen) maar ook hun prestaties op school.Ga niet alleen over school praten maar heb belangstelling voor waar je kinderen enthousiast over worden want alleen de vraag stellen : ‘hoe was het op school’? Roepen kinderen al vaak ‘o goed’ als antwoord. Maar iets waar echt hun interesse naar uit gaat is een heel ander verhaal.. (honden, voetbal, streetdance) daar willen kinderen vaak erg graag met je over praten en het draagt bij tot een ontspannen sfeer. Ben niet bang dat een gesprek ’te moeilijk’ zal zijn voor kinderen , want zei begrijpen meer dan je denkt. maakt vast meer los. En denk erom: iets is niet snel ‘te moeilijk’. Kinderen begrijpen meer dan je denkt.

lekker eten

Waar krijg  jij een beter gevoel bij onder het eten en draagt bij aan een lekker ontspannen sfeer? Juist, als je het eten lekker vindt! Een gesprek met je kinderen zal dan ook een stuk makkelijker gaan als je alle ( eventuele) strijd om het eten uitsluit , als zij het eten lekker vinden . Dat draagt  bij tot een ontspannen sfeer maar dus ook dat jij en je kinderen ontspannen zijn.Ga dus van te voren na wat je kinderen willen eten op die dag en maak er een fijne happening van dan komen je kinderen beter los.

 Toon interesse in je kind

  • Kies een goed moment uit
  • Leg uit waarom je iets doet of hebt besloten
  • Geef je kinderen  vertrouwen.

11 tips om een goed gesprek te hebben met je kind

1.  een moment uitzoeken waarop je kind zich lekker voelt
2. Stel geen vragen waarop je alleen met ‘ja’ of ‘nee’ kunt antwoorden. Stel daarom open vragen te stellen
3. Laat zien dat je er echt alleen voor het kind bent en toon écht interesse!
4. Bemoedig je kind door het te laten merken en horen dat je instemt met hetgeen wat er vertelt wordt.
5. Wees wel  jezelf, dit voelt vertrouwd aan voor je kind en is meer welkom dan een opgedragen conversatie die je hebt ingestudeerd.
6. Vraag geen dingen die je toch al weet, kinderen prikken daar zo doorheen!
7. Gebruik geen moeilijke woorden maar praat in de taal van je kind.
8. Ga in de schoenen staan van je kind en oordeel niet als jij een ander antwoord verwacht. Oordeel je dan nodigt dit niet uit om met een goed gevoel aan een volgend gesprek te beginnen.
9. Zorg ervoor dat het luchtig blijft en maak het vooral niet te zwaar. Maak tussendoor een grapje op zijn tijd. Dit draagt bij tot een goede sfeer tussen jullie.
10. Zorg dat je alle tijd hebt en begin geen gesprek als je halverwege moet afhaken. Dit kan erg ongeïnteresseerd overkomen. Ook geef je je kind gelegenheid zich te openen.
11. Als je kind geen prater is gooi dan niet direct het bijltje erbij neer. Hoe vaker je kinderen de gelegenheid krijgen zich in een fijne sfeer zich te mogen uiten, hoe beter zij zich mondeling leren ontwikkelen.

8/10
Overall score: 8/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites