Bramen cheesecake met mascarpone met is een geweldige stand-by voor het maken van een bijna instant-dessert. Hier wordt de romige rijkdom geproefd door de scherpte van de bramen
Aan de slag met bramen cheesecake
- Gooi de bramen (voor deze overheerlijke bramen cheesecake) basterdsuiker en 1 eetlepel van het citroensap in een kleine pan. Verwarm zachtjes 3-4 minuten, of tot de bessen beginnen te barsten. Laat afkoelen.Ondertussen Meng de geplette koekjes en gesmolten boter. Schep in 2 glazen.
- Meng voorzichtig de rest van het citroensap, de citroenschil en poedersuiker in de mascarpone of ricotta.
- Verdeel de lemony kaas tussen de glazen, schep over de bramen en hun stroperig sappen.
Bramen cheesecake ingrediënten
150g bakje bramen
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 citroen, fijn geraspte schil en sap
4 Gingernut geplette koekjes
klontje gesmolten boter, gesmolten
2 eetlepels poedersuiker
125 gr mascarpone of ricotta
Vond je dit recept lekker? Klik door naar: Dessert cheesecake voor een avond just the two of you!
Bron:Recipe from Good Food magazine