Vijftig plusser ervaart taboe apart slapen

vijftig plusser ervaart taboe bij apart slapen

50 plusser slaapt apart

Slaap jij ook zo slecht nu je 50 plusser bent? Je bent niet de enige want echt vele mensen met een relatie slapen slecht. 1 op de 10  relatie’s hebben daar last van. Bij negen van de tien relaties komen slaapklachten voor waardoor men alletwee niet goed meer slaapt. Heb je er al over nagedacht om dan maar ieder in een apart bed te gaan slapen? Waarschijnlijk heb je dit idee maar meteen weer van de tafel geveegt want apart slapen …zeg nou zelf? Dat is toch alleen voor ‘slechte’ relaties? En toch zien veel mensen dit als laatste redmiddel om alsnog aan een goede nachtrust te komen maar durven het aan niemand te vertellen. Ongeveer 3 op de tien mensens van boven de 5o jaar die apart slapen hangen dit niet aan de grote klok en houden dit voor zich.

 

vijftig plusser en slechte nachtrust

vijftig plusser en slechte nachtrust

Plus Magazine komt met een onderzoek waarbij 1200 50-plussers hebben meegedaan. 95 procent van de mensen uit het onderzoek is van mening dat hun relatie geen schade hiervan ondervindt ook al gaat dit slecht slapen vaak ten koste van hun humeur. We hebben nu eenmaal een goede relatie en willen graag samen slapen , wordt er gezegd. Of men wilt elkaars hand gedurende de nacht vasthouden. De uitkomst van het onderzoek is opmerkelijk vindt slaapexpert Karel Schreuder van Slaap-Waakcentrum Sein.

 

vijftig plusser slaapt slecht

Maar natuurlijk kan niet iedereen het vol houden om nachtenlang slecht te slapen. Deze mensen gaan dan ook als oplossing apart slapen. Zo’n 6 procent doet dat elke nacht. en 10 procent soms, Geslapen wordt dan in een extra kamertje of op de bank als het niet stelselmatig voorkomt. Een derde van alle mensen vertelt dat niet aan bekenden of directe familie en een klein aantal vertelt dit zelfs niet aan hun kinderen.

Veel mensen hebben een taboe over dit onderwerp.Ze durfen het zelf niets eens uit te spreken terwijl deze mensen er juist heel erg mee gebaad zouden kunnen zijn. Soms alleen maar voor een tijdje om de ergste vermoeidheid weg te krijgen. Goed uitgerust zijn en niet te veel last hebben van vermoeidheid is belangrijk om je werk overdag goed te kunnen blijven doen. Alles in het juiste perspectief te kunnnen blijven zien en niet in slaap te vallen achter het stuur om maar een paar dingen te noemen. Ook blijf je natuurlijk gezonder met een goede nachtrust achter je kiezen. pakken,”Voor 1 op de 10 stellen die apart slapen bleek de logeerkamer een niet te missen plaats voor je nachtrust.

op de bank slapen door slapeloosheid

apart slapen door slapeloosheid

Vijftig plusser en minder sex

Ongeveer 2 op de tien mensen die apart slapen hebben ook automatisch veel minder zin in sex. Bij 35 procent van de mensen die regelmatig apart slapen is het hebben van sex minder geworden of zij hebben helemaal geen sex meer.Bij de minderheid ,bij ongeveer een op de tien mensen maakte het apart slapen seks juist weer meer aantrekkelijker en spannender.

sex-fuenf-b

Slaapklachten kunnen zijn:

Vijftig plussers hebben meer slaapklachten. Dit kunnen o.a. zijn:
1. Niet in kunnen slapen
2. Heel vroeg wakker worden in de ochtend
3. Onrustig slapen / woelen.
4. Midden in de nacht wakker worden.

 

Reacties zijn welkom.   Please share….

                      

 

8/10
Overall score: 8/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites