Moedermelk als ‘superfood’ Hype!

Moedermelk

Artsen zien gevaren en geven de waarschuwing “koop geen borstvoeding online”!

Veel mensen kopen via internet sites   moedermelk omdat zij menen dat het super gezond is en een echt superfood . Veel mensen geloven zelfs dat er kanker  mee te genezen is. maar artsen geven te kennen  dat dat niet bewezen is en zelfs schade aan je gezondheid kan aanrichten.
Vrouwen die hun borstvoeding te koop aan bieden kunnen medicijnen, alcohol  of drugs gebruiken om maar wat te noemen wat allemaal in de melk terechtkomt. Vrouwen die hun moedermelk online verkopen, zijn verplicht  informatie te geven over hun  levensstijl , wat ze dagelijks voor voeding tot zich nemen en of ze medicijnen gebruiken maar wie controleert dat?
De markt voor verkoop van moedermelk puilt uit. Overal staan de voordelen van het drinken van moedermelk voor je gezondheid beschreven op vele websites.

Sporters en mensen die aan bodybuilding doen helpt het  spieren te kweken. Het versterkt je immuunsysteem en het is beter voor het maag en darmstelsel. Op iedere site vullen positieve berichten elkaar aan.  Professor Sarah Steele van de Queen Mary universiteit in Londen geeft aan dat moedermelk online besteld, geen voordelen heeft maar eerder gevaar loert  bijonline gekochte borstvoedingsmelk.

Voeding wordt niet hetzelfde opgenomen.

Moedermelk van vrouwen en de voordelen zijn anders dan die op internet doen geloven. . Moedermelk is de beste voeding voor baby’s, maar is een heel ander verhaal voor  volwassenen. Voedingsstoffen in moedermelk worden bv bij een volwassen persoon anders afgebroken dan door een baby.

Alcohol, medicijnen en drugs

De samenstelling van moedermelk die via internet gekocht wordt bestaat uit een samenstelling van factoren die van de leefstijl van de moeder wordt bepaalt. “Alcohol. medicijnen, drugs, en voeding belanden in de melk. Als via internet  moedermelk verkocht wordt,  vergeten vrouwen misschien wel zulke zaken te vermelden.

Recent onderzoek bracht naar voren dat 11 van 102 stalen via internet  aangeschafte moedermelk aangelengd was met koemelk.

HIV en syfilis

Daarnaast kunnen moedermelk ook bacteriële en virale ziektes door de melk overgebracht worden zoals HIV, hepatitis en syfilis.

En hoewel deze vrouwen getest werden op virussen tijdens hun  zwangerschap ,zegt dit niets over de tijd ná de zwangerschap waaraan door middel van ándere situaties de vrouw blootgesteld kan worden aan virussen    die via de moedermelk alsnog doorgegeven kunnen worden.

Kanker en behandeling

Bacteriën in de melk  beland kunnen doorgegeven worden en mensen zeer ziek maken. Dit is zeer schadelijk  voor personen die toch al te kampen hebben met een zwak immuunsysteem zoals kankerpatiënten. Precies zij zijn wellicht erg gevoelig voor alles wat maar enigszins kan helpen tegen hun kanker als ze geloven in het superfood en niet de consequenties zien zoals hierboven beschreven.

Wellicht komt dit door het eiwit-lipide HAMLET dat in moedermelk te vinden is. Volgens recent onderzoek zou dit  gebruikt kunnen worden bij een behandeling van kanker. Artsen waarschuwen desondanks voorzichtig dat dit niet het geval is  door consumptie van  moedermelk. Dit onderzoek schijnt nog in de kinderschoenen te staan , en  de uitkomst nog niet zeker.

Artsen uit Amerika geven een signaal naar  de overheid en richting gezondheidswerkers om juiste informatie over moedermelk te geven en te verspreiden  om zo de onwaarheden te ontkrachten rond deze hype betreft moedermelk.

Reacties zijn welkom! 

7/10
Overall score: 7/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites