koken op gas is risico voor kind met astma!

Astma en koken op gas kan een risico inhouden als je kind astma heeft. Studie toont aan: link naar astma en chronische bronchitis door gebruik van gaskachels en gasfornuizen! Ouders van kinderen die op gas koken moeten voor een goede ventilatie zorgen geven onderzoekers aan.Wetenschappers van de Oregon State University zijn er achter gekomen dat er een relatie bestaat tussen vervuilde lucht binnenshuis door het koken op een gasfornuis en het gebruik van gaskachels. Dit veroorzaakt ademhalingsproblemen bij kinderen..

Bij een gasfornuis in gebruik zonder een degelijke ontluchting , komt astma en een piepende ademhaling vele malen vaker voor, dan in woningen waar een gasfornuis werd gebruikt met een goede ventilatie. Dit heeft een professor vastgesteld in het College van Volksgezondheid en Human Sciences .Onderzoekers waarschuwen ouders alleen met een goede ventilatie op een gasfornuis te koken .

Het onderzoek betrof gegevens van circa 7300 kinderen tussen de twee en 16 jaar die waren gediagnosticeerd met astma, een piepende ademhaling of bronchitis waarvan de ouders kookten op een gasfornuis. 90 procent van alle ouders gaf aan geen goede ventilatie in huis te hebben. Bij huizen waarin wel een degelijke ventilatie aangetroffen werd bij het koken op gas had 32 procent van de kinderen minder kans op astma dan kinderen die wonen in huizen waar geen goede of helemaal geen ventilatie voorhanden was. Maar liefst 40 procent van alle kinderen hadden een betere longfunctie dan kinderen die woonden in niet goed geventileerde woningen.In de Verenigde Staten is Astma een van de meest voorkomende ziekten bij kinderen.

Geen blootstelling aan omgevingsfactoren kan voor astma helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren bij kinderen met deze aandoening in plaats van deze te verergeren. Statistieken van de Nationale Raad Astma Australië laten zien dat er ieder jaar 400 Australiërs sterven aan astma en aanverwante ziekten. De bevindingen worden gepubliceerd in Environmental Healt.

Ook in Engeland is aangetoond dat mensen die op gas koken  twee- tot driemaal zo grote kans op astma-aanvallen bij het koken op gas hebben ,dan vrouwen die elektrisch koken.Eveneens kwamen vaker CARA verschijnselen voor.  7,6 Procent van alle personen  die op gas koken hadden in het jaar daarvoor  een aanval van astma gehad, tegen 3,4 procent van alle personen die op electrisch koken.

 

Kook jij op gas en heb je deze verschijnselen?
Deel het met onze lezers door een reactie achter te laten..

8/10
Overall score: 8/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites