Havermout ontbijt voor gezonder en langer leven

havermout ontbijt als gezonde start van de dag

Havermout eten is supergezond en hoort echt in het rijtje van Superfoods , heb jij al een lijstje van Superfoods voor jezelf samengesteld?

1. Havermout ontbijt en gezondheid

Wil jij ook een langer en  gezonder leven? Dan is dagelijks een bord havermout als ontbijt echt aan te raden!  Een  onderzoek  toonde aan dat het elke dag eten van een bord havermoutpap als ochtend ontbijt na de langere termijn  een goede werking op onze gezondheid heeft én een langer leven.
Maar wist je dat havermout ook nog eens  geneeskrachtige eigenschappen bezit? Het kan volgens verschillende onderzoeken ziekten helpen voorkomen. Heb je aanleg voor het krijgen van hart- en vaatziekten  en zit het in de familie, dan  start de dag met een super gezond ontbijt door het eten van een bord  havermoutpap.

havermoutpap gemengd met yoghurt

havermoutpap gemengd met yoghurt

2. Havermout ontbijt  en hart en vaatziekten

Bij het onderzoek werd maar liefst  veertien jaar lang  een groot aantal mensen ( 100.000 personen)  gevolgd. Hiermee werd gekeken hoe hun  gezondheid was en wat zij dagelijks aten. Uit dit onderzoek op grote schaal is als uitkomst naar voren gekomen  dat dagelijks ongeveer 30 gram havermout eten  het risico op hartfalen en overlijden sterk daalt.


Volle granen zoals havermout zorgen dat  aderverkalking weg blijft doordat het cholesterolafzettingen op de bloedvatwanden tegengaat.. Hele granen  zijn uitermate  gezondheid voor ons is ons inmiddels al lang bekend maar voor het eerst ook echt bewezen  dat het eten van havermoutpap sterke gezondheidsvoordelen heeft op de langere termijn.Maar ook het eten van  bruine rijst en andere volle granen hebben eveneens een gunstig effect op onze gezondheid.

Een onderzoek afkomstig uit het American Heart Journal wees uit dat  vrouwen die in de overgang zaten, 6 maal per week een schaaltje havermout aten er daardoor een veel kleinere kans bestond tot het krijgen van aderverkalking. Eveneens zijn granen uitermate  gezond  voor je hart door de fyto-oestrogenen die erin zitten wat de bloedvaten elastisch houdt.Personen die het onderzoek hebben geleid geven aan dat het leven van vele mensen gezonder zou zijn bij het dagelijks een portie eten van volle granen.

3. Havermout baden

Havermout baden werden er in  Europa al voor een lange tijd genomen om o.a. huidziekten en reuma te genezen. Bovendien werkt een havermout bad  als pijnstillend . Havermout werd vroeger ingezet bij tal van ziektes o.a. maagklachten , blaasziekten, bloedvatproblemen en spanningen en stress. Ook werd havermout als  genezing in de oorlog voor ondervoede kinderen ingezet om snel op krachten te komen en ziekten te voorkomen.

Zo zie je maar weer dat er weer een voedingsmiddel ontzettende gezonde eigenschappen heeft wat je misschien niet gedacht zou hebben. gebleken is dat de eenvoudigste middelen vaak veel helende eigenschappen bezitten. Start dus dagelijks met een gezond bord havermout!

4. kans op astma bij kinderen verminderd door granen.

In  Nederland is een wetenschappelijk onderzoek gehouden door de universiteiten van Utrecht en Groningen.Hieruit bleek dat astma bij kinderen minder vaak voorkomt als men veel granen en vis eet. Door het eten van veel granen en vis  werd de kans op astma bij kinderen  maar liefst 54% verminderd, ook op gezette tijden meer vis eten, naast  granen, verminderde nog eens de kans op het krijgen van astma  tot 66%. Maak het havermoutontbijt aantrekkelijk voor kinderen door er kleur in te brengen,  bijvoorbeeld door aardbeien en bosvruchten!

havermout met aardbeien als gezond ontbijt

vis en havermout voor kind met astm

vis en havermout voor kind met astma

havermout met aardbeien als gezond ontbijt

5. Tips voor havermoutpap

Een havermout ontbijt  wordt vaak met melk gemaakt maar niet iedereen vind melk gezond . Hoe kun je het dan klaarmaken zodat je toch een lekker bord havermoutpap als ontbijt hebt? Havermoutpap met wat warm water en bijvoorbeeld banaan of verse bosvruchten er aan toevoegen maakt van je ontbijt een heerlijk gerecht! Je kunt ook de pap van gezonde voedingstoffen voorzien door bijvoorbeeld Cia zaad, hennepzaad of kokosvezel eraan toe te voegen wat tevens ook goed is voor de spijsvertering. En je kunt er tot ver in de middag mee vooruit door de langzame koolhydraten waardoor je minder behoefte hebt om te snoepen of naar andere ongezonde tussendoortjes te grijpen Ook is het lekker en gezond wat speculaaskruiden of kaneel over je havermout te strooien.Kaneel heeft ook nog eens  extra geneeskrachtige eigenschappen.

Havermout is dus erg aan te bevelen als oeroud recept tegen tal van ziekten en als een super lekkere start van de dag!

havermout ontbijt lekker divers klaargemaakt

havermout ontbijt lekker divers klaargemaakt

Reacties zijn welkom,Please share..

                                     probeer-25-bedrijven-gratis-uit

10/10
Overall score: 10/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites