Haaruitval , zó kom je erachter of je kaal wordt..

haaruitval en kaal worden

Haaruitval en kaal worden …wie zit daar nu op te wachten ? Als je kaal word is dat géén fijne ontdekking maar kaal worden en haaruitval komt helaas heel vaak voor bij mannen. Daar gaat dit artikel over . Er worden een aantal tips gegeven tegen haaruitval en kaal worden, die ook voor jou zouden kunnen werken hoe jij  tegen kunt gaan.

Hier kun je lezen over mogelijke oorzaken en hoe haaruitval tot stand komt , ook hoe je dit zou kunnen voorkomen. Verder lees je over hoe een haartransplantaties nu precies werkt als jij dit overweegt. Het herstelt de  haargrens waardoor je weer meer haar krijgt. Maar wat als je het niet wilt accepteren want niet iedereen kan dat? Dan zijn er nog steeds methodes vooren lees of dat mogelijk iets voor jou zou kunnen zijn.

 

Behandelen van haaruitval.

haaruitval voorkomen bij mannen

haaruitval voorkomen bij mannen

Haaruitval en medicijnen

Als je van iedereen uit je omgeving te horen krijgt dat je kaal aan het worden bent , dan kun je twee dingen doen: óf je accepteerd het gewoon óf je gaat kijken wat er aan te doen is. Dat kan o.a. met medicijnen want ja, er zijn echt middelen voor. Er zijn o.a. verschillende medicijnen voor op de mark. Minoxidil en Finasteride. Beiden worden hier beschreven voor je en kunnen een oplossing zijn bij kaalheid. In Nederland is het op recept verkrijgbaar.

  • Minoxidil werkt op de achterkant van het hoofd, niet op de bovenkant. Ook zijn er bijwerkingen bij het medicijn. Minoxidil zou dus daarom niet altijd even fijn kunnen zijn.
  • Finasteride wordt eveneens gebruikt tegen kaalheid bij mannen. Finasteride heeft als nadeel dat het niet vergoed wordt door de zorgkosten verzekeraar. Ook kan het een hele tijd duren voordat het middel Finasteride zijn werk doet en je ook resutaat kunt zien. Dit kan wel een half jaar tot een jaar duren.En natuurlijk kleven hier ook weer bijwerkingen aan die je dan voor lief moet nemen.

Haaruitval en haartransplantatie

Haartransplantatie..hoe gaat dat precies in zijn werk?

  • Bij een haartransplantatie wordt er een  stukje huid met haar van de achterkant of opzij van je hoofd verplaatst  naar de bovenkant van je hoofd door middel van haartransplantatie. Het haarverlies stopt daar helaas niet door. Vandaar  dat je daarna weer andere behandelingen nodig hebt.
  • Een andere behandeling is de huid met haar wat dichterbij te trekken naar het gedeelte van je hoofd wat kaal is  waarna het wordt gehecht.
haartransplantatie bij man tegen kaalheid

haartransplantatie bij man tegen kaalheid

Haarverlies en een pruik

Als je niets wilt doen aan je haar of zit je in een tijdelijke fase van haarverlies door bv medicijngebruik of ziekte door bijvoorbeeld een chemotherapie-behandeling, dan kun je een pruik dragen. Een pruik wordt door de eeuwen heen al gedragen bij haarverlies en zijn vaak niet te onderscheiden van echt haar als je een goede hebt. Het is een goed alternatief. Ze zijn er in alle soorten en maten en in iedere stijl en prijsklasse.Bepaal eerst aan de hand van veel pruiken passen welke je het best staat en bepaal daarna pas de kwaliteit en het materiaal. Zo maak je het voor jezelf makkelijker een goede keuze te maken. tevens zijn er ook pruiken van echt haar gemaakt. deze liggen meestal in de duurdere prijsklasse maar zijn dan ook bijna niet van je echte haar te onderscheidden.

 

Haaruitval, verschillende oorzaken.

Medische redenen bij haarverlies, kunnen ook een rol spelen die tijdelijk of permanent kunnen zijn.

  • Alopecia areata  is een haaraandoening waarbij een persoon echt heel snel haar verliest en kaal wordt. Vaak komt dat door stress.
  • Bij Ringworm is de haaruitval slechts tijdelijk en komt door een schimmel. Het haar groeit weer aan als de infectie voorbij is.
  • Een schildklierafwijking omdat je hormonen uit balans zijn
  • Ook tal van medicijnen bv tegen  hartproblemen, artritis, depressie,hoge bloeddruk of kanker kunnen haarverlies tot gevolg hebben.Kijk of er hierbij ook alternatieven zijn en bespreek dit met je arts.

Wat eet je bij haaruitval?

Bestaat je voeding uit  weinig ijzer of proteïnen dan is dat niet bevorderlijk voor je haar en kan dit ook haarverlies tot gevolg hebben. Ook  eetstoornissen zoals o.a. anorexia of boulimia kunnen  haarverlies veroorzaken. Gebruik je een snel crashdieet ? Je lichaam denkt  dat je aan het uithongeren bent en ook dan begin je  haar te verliezen.

Haarverlies wordt vooral  voor het grootste gedeelte door je genen bepaald. Kijk dus naar je familie. Je kunt dan een goed beeld krijgen of jij daar aanleg voor hebt!

827

Testosteron

Het testosteronniveau  in je lichaam kan ook een oorzaak zijn en is afhankelijk van de hoeveelheid stress die je ervaart en wat er in je genen zit. Zorg er dus voor dat als je testosteronniveau niet al te hoog is, dat je minder stress ervaart want ook stress  kan er toe bijdragen dat je sneller haar verliest. Ook emotionele situaties die je meemaakt  leiden ook tot haarverlies.  Bij een traumatische gebeurtenis zoals  een sterfgeval van een dierbare of een verlies van inkomen komt tijdelijk haarverlies voor en is op zich normaal in zulke situaties.traumatische gebeurtenissen hakken diep in in jeen mensenleven en vragen altijd om een bebandeling en schadelijke invloeden kunnen ook tot haarverlies lijden, behandel je haar het liefst met natuurlijke middelen die je haar verzorgen en voeden. Als vrouwen aan haarverlies lijden kan dit te maken hebben met  de overgang, stoppen met anticonceptie, of een bevalling.

 

 

proteinerijke voedingsmiddelen

proteinerijke voedingsmiddelen

 

Chirurgische ingrepen, let hierop..

Chirurgische ingrepen kunnen erg duur zijn. Gebruik je liever medicijnen dan kunnen deze ook weer bijwerkingen hebben. Echter niet iedereen is gebaad met een chirurgische ingreep want soms heeft zo’n ingreep  ook niet genoeg resultaat. Niet altijd is het dus effectief . Het is goed hier rekening mee te houden. Heel goed om daar over na te denken alvorens een definitief besluit te nemen om voor deze keuzes te gaan.

 

Reacties zijn welkom, please share..

                             probeer-25-bedrijven-gratis-uit

8/10
Overall score: 8/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites