Een goede nachtrust? Hiermee lukt het wél

Een goede nachtrust? Hiermee lukt het wélJe weet het ondertussen wel; Een goed besluit genomen om een goede nachtrust te krijgen door vanavond écht eens vroeg naar bed te gaan om aan je broodnodige slaap toe te komen. Al weken heb je het veel te laat gemaakt of sleep je je dodelijk vermoeid door de dag heen. Je hoort van iedereen dat je er niet uitziet maar gisteren wees de klok wederom al over twaalven. Slaapproblemen ontstaan o.a. door vermoeidheid op langere termijn. Meestal had het goed uitgesteld kunnen worden wat je voor jezelf besloten had wat nog hoognodig moest gebeuren maar tja…. Je gelakte nagels moeten toch tijd hebben om te drogen? Zo geef je je jezelf steeds weer een excuus om nog even gezellig op te blijven.. De volgende dag voel je je vermoeidheid bij het opstaan nog erger als ‘s avonds laat..Je komt maar niet toe aan een goede nachtrust. De volgende tips zijn dan ook, een ware uitkomst om je aan vast te houden zodat ook jij wél in staat bent lekker vroeg tussen de lakens te kruipen en slaapproblemen te voorkomen!

  • Vermoeidheid

Wacht niet tot je je moe begint te voelen want je verdringt je vermoeidheid door nog van alles te doen. Je vermoeidheid voel je dan ook niet maar je lichaam kan ook niet ontspannen. Je zult merken dat zogauw je je ontspant de vermoeidheid nog erger naar boevn komt. Door langere tijd een gebrek aan goede nachtrust raakt je lichaam op. Je lichaam wat erg vermoeid is, is daarom ook niet meer goed in staat te ontspannen om een ontspannen slaap op te wekken zodat jij langer wakker blijft. Zorg dus dat je op tijd je werk neerlegd en ontspan! Ga daarom dingen doen die jou een ontspannen gevoel geven zoals een ontspannen film kijken of naar mooie muziek luisteren! Vermijdt inspannende en vermoeiende gesprekken!

  • Mobiel en Internet

Ga het internet niet meer op want je ogen en hersenen zijn dan nog te lanf daarna nog actief. Ban alle media uit een paar uur voor je daadwerkelijk wilt gaan slapen. Kijk ook niet meer op je telefoon en voer geen vermoeiende gesprekken meer voordat je naar bed gaat. Probeer de uren voor het naar bed gaan jezelf los te koppelen van deze zaken om rust in je hoofd te creëren

 

  • Caffeine

Iedereen weet het inmiddels wel. Drink geen caffeine houdende dranken zoals o.a. koffie of cola ‘s avonds voor je gaat slapen . Probeer hier alleen in de ochtend gebruik van te maken en niet meer in de middag of avond want het houdt je gegarandeerd uit je slaap!

  • bepaal een vast tijdstip

De meeste mensen hebben 8 uur slaap per nacht nodig. Bepaal op welk tijdstip jij wilt gaan slapen en wijk hier niet van af! Je lichaam zal hieraan wennen, maar dit gaat gelijkelijk dus heb geduld . Je bioritme past zich hierop aan. Vandaar dat je ook aan het nieuwe tijdstip gaat wennen en daardoor ook sneller in slaap zult vallen.

  • Zonder wekker wakker worden

Als je voortaan zonder wekker automatisch zelf al wakker wordt mag je blij zijn. Meestal is het een teken dat je lichaam uitgerust is en dat is fijn. Als je meer balans en rust hebt gecreëerd in je leven zul je merken dat je uit jezelf op een bepaald tijdstip wakker word. Natuurlijk wel voor de zekerheid je wekker zetten!

  • Ontspan eerder! Begin je slaapritueel!

Hou je vast aan slaapgewoontes die je alvast uitvoert voordat je daadwerkelijk naar bed gaat. Doe alle dingen die je niet meer op het laatste moment hoeft te doen zoals douchen,tanden poetsen, je make up eraf halen of je kat nog water geven, en ga dan lekker ontspannen op de bank zitten! Het geeft niet echt een ontspannen gevoel als je het idee hebt dat je nog op het laatste moment nog van alles moet doen. Zorg daarom dat je al helemaal klaar bent zodat je, áls je relaxt bent ook zó je bed in kunt kruipen. Bovendien geef je je lichaam al signalen dat het kan ontspaWat heb jij al 

Wij stellen je reactie op prijs!

Meer artikelen over slaapproblemen? Klik dan door naar: Workaholic, zó herken je het..

 

  • Next

 

 

9/10
Overall score: 9/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites