Afvallen.. Zo gaat het echt supersnel!

sapvastendieet

Afvallen, ja je wilt eindelijk eens écht afvallen maar dan wel blijvend! Zit het je tot hier en heb je er genoeg van om die mooiste kleren niet meer aan te kunnen? Zijn ze nét een maatje te groot geworden en staan ze je niet mooi meer? Snel afvallen en de snelste manier er naartoe is dat je een dieet met weinig calorieën uitkiest maar je ook daar aan te houden.

Of wil je liever snel maar enkele kilo ‘s kwijt, dan zijn er meer methoden waar je je doel snel kunt behalen. Lees hieronder hoe je dat doet. Allereerst: Ga voor jezelf even na waarom afvallen bij jou nog steeds niet vol te houden is en waar jij precies ieder keer weer de fout in gaat als jij je eindelijk hebt voorgenomen serieus af te gaan afvallen.

Doorbreek dit door hiervoor een plan op te stellen. Doe dit door bijvoorbeeld de tijden en activiteiten te benoemen waarin jij wilt snoepen. Misschien is dat altijd om drie uur in de middag of als je doodmoe op de bank neerploft tijdens het journaal of het kijken naar een film?

Of is dat als je aan de telefoon zit?Als je dit voor jezelf helder hebt gemaakt , zorg dan dat je caloriearme tussendoortjes bij de hand hebt. Haal niets in huis waar je spijt van kunt krijgen dan kom je ook niet in de verleiding en kun je je dieet voortzetten.

 

 

1. Afvallen met ’t limonadedieet.

Bij een limonadedieet gaat het erom dat je alleen maar een bepaalde “limonade” drinkt b.v ahornsiroop, limoen en water, een drankje waarin zout zit en plantaardige laxeermiddelen. Dit dieet doe je voor ongeveer 15 dagen. Het bestaat uit drie dagen wennen aan het dieet door uitsluitend vers fruit en rauwe groenten te eten, daarna 10 dagen uitsluitend deze vloeistof drinken en daarna nog eens drie dagen weer vaste voeding.

Let op , dit is alleen aan te bevelen voor een zeer kort termijn om aft e vallen. Eigenlijk is het meer bedoeld als je je lichaam wilt ontgiften dan om af te vallen.

 

2. Afvallen met een  sapvasten kuur 

Ook het hollywooddieet genoemd. Je kunt uit een groot aantal sapvastenkuren kiezen maar de hoofdzaak is dat je alleen sap drinkt bij een savanten kuur van fruit en rauwe groenten. Hierdoor worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd en val je af . Ook krijgt je lichaam een groter aantal vitaminen mineralen en voel je je vaak energieker.

Begin de sapkuur en doe dit zolang je het volhoud. Je krijgt veel gezonde voedingsstoffen binnen dus je hoeft niet bang te zijn dat er voedingsdtekorten ontstaan. Integendeel…vaak worden deze juist aangevuld door het drinken van sap van rauwe groenten en fruit maar je kunt er natuurlijk ook gerust voor kiezen om het maar voor 3 of 7 dagen te doen. al zijn er ook die wel zeven dagen duren.Koop liever geen fruitsappen in de supermarkt want deze bevatten veel suikers waar je juist van aankomt in plaats van dat je afvalt.

 

3. Afvallen met een waterdieet 

Bij het  waterdieet is het de bedoeling dat je veel water gaat drinken. Maar liefst elke dag 2 liter koud water, met regelmatige tussenpozen. Drink bij dit waterdieet water voor, tijdens en na iedere maaltijd waardoor je hongergevoel zal verminderen en je daardoor ook minder eet en dat is ook de bedoeling! Door veel water te drinken krijg je snel een voller gevoel en eet je dus minder.

Wat belangrijk is om te weten dat je niet uitsluitend alléén maar water drinkt omdat dit echt niet gezond is voor je lichaam. Je hebt natuurlijk ook voedingsstoffen nodig om fit en gezond te blijven én om een goede spijsvertering te behouden. Zou je alleen maar water drinken dan kom je nog meer aan omdat je spijsvertering die dagen dat je water dronk is vertraagd. Doe dit dus niet!

 

4. Het vasten dieet

Vaste en het vastendieet is eigenlijk ontstaan omdat ons lichaam in staat is reserves op te bouwen in tijd van schaarste. Dit wordt door het vasten diet dus als het ware nagedaan.Bij het vasten dieet mag je twee dagen per week bij vrouwen maar 500 calorieen eten en bij mannen 600 calorieën eten. Je mag dan alleen zaden o.a ciazaad, groenten, fruit en peulvruchten eten.Ik zou zeggen: eerst proberen en kijken of je het wel echt kunt volhouden. Veel mensen hebben hier moeite mee en houden dit niet vol is gebleken.

 

Dieëten die effectief zijn gebleken:

5. Mediterraan dieet

Het Mediterrane dieet volgen een heleboel mensen en het behoord ook nog eens tot een van de effectiefste dieeten. Het dieet bevat veelal traditionele ingrediënten en bereidingswijzen van mensen die rond de Middellandse Zee leven.  Mensen die dit dieet volgen schijnen minder last te hebben van hart- en vaatziekten en vallen er tevens ook door af. Dan heb je 2 vliegen in een klap die je gezondheid natuurlijk ten goede komt. Neem geen brood, zuivel en bewerkte voeding meer en eet in plaats daarvan:

 • Olijfolie
 • Groenten en fruit
 • Vis
 • Bonen en andere peulvruchten
 • Specerijen en kruiden
 • Rode wijn
 • Noten

 

 6. Paleodieet

Het Paleodieet  is het nadoen van  het dieet van onze vroege voorouders .De voeding die hier gegeten word, is vlees, groenten en fruit en meer zoals o.a noten en zaden  die in de prehistorie voldoende te verkrijgen waren.

Wat mag je niet eten bij het paleodieet?

 • Kunstmatige zoetstoffen of granen zijn niet toegestaan.
 • Wissel het af met wat dagen vasten om nog sneller af te vallen!.

 

 

7. Whole30-dieet.

Het whole30- dieet gaat erom dat je om elk  bewerkt voedsel 30 dagen uit je dieet te schrappen om zo je systeem te reinigen van alles wat maar kunstmatig is.  Na 30 dagen heb je een smallere taille en meer energie.

 

Wat mag je hier eten?

 • Vermijd granen, zuivel, suikers, peulvruchten, alcohol en bewerkte voeding.
 • Drink veel en vaak water en neem vlees, groenten en  fruit.

 

8. Raw-food-dieet.

 

Het Raw-food- dieet is makkelijk als je niet van vlees houdt ..heb je ook geen tijd of zin om te koken ? dan komt dat helemaal uitstekend uit en zul je je hierbij wellicht goed voelen.   Het raw-food-dieet bestaat alleen maar uit het eten van rauw voedsel. Je valt af door grote hoeveelheden verse groenten en fruit te eten.

Ook mag je alles wat nog meer rechtstreeks uit de natuur komt eten zoals o.a.

1. Kokosmelk
2. Noten, zaden
3. Ongekookte voedingsmiddelen

Het is niet verstandig  om dit dieet erg lang te volgen  omdat je dan wel bepaalde voedingsstoffen mist. Wissel het dus wel af.

9. Calorieën tellen

Vaar je wel bij een bepaald aantal calorieën wat je al een tijdje hebt volgehouden, dan is het goed om een eigen individueel  dieetplan te maken helemaal op maat voor jou aan de hand van jou goede ervaringen ermee. Hierdoor val je op een geleidelijke en constante manier af . Jouw eigen persoonlijke caloriebehoefte is gericht op je leeftijd, geslacht, lengte en hoeveel je doet op een dag. Er staan tal van calorieën lijstjes  die voorhanden zijn,  om het aantal calorieën te berekenen waar jij wel bij vaart.

 • Bekijk naar welk gewicht je streeft en stel daar een dieetplan voor op.  Combineer dit met voldoende beweging in de buitenlucht door bv wat vaker de fiets te nemen of te gaan wandelen.
 • Eet gezonde maaltijden waarin groenten en fruit,  magere melkproducten, gezonde vetten, noten en zaden  en  eiwitten goed in balans zijn. Neem van elk de helft dus de helft  groenten of fruit en de andere helft magere eiwitten en granen.

10.DASH-dieet

Het  Weight Watchers-dieet is een voorbeeld. Deze diëten hebben allemaal  maaltijdplannen om snel en direct te kunnen beginnen met afvallen. Er is een schat aan informatie voorhanden om meer over deze diëten en maaltijden   te weten te komen.

 

Eet voedingsmiddelen die de eetlust onderdrukken. Als je uitgebalanceerd eet krijg je niet alleen voedingsstoffen en weinig calorieën binnen, maar het helpt ook om je eetlust te onderdrukken, zodat je je niet overeet en je aan je plan kunt houden. Er is bepaalde voeding waardoor je je urenlang vol voelt. Probeer de volgende dingen toe te voegen aan je dieet:

 • Haver
 • Eieren
 • Gember
 • Noten
 • Bladgroenten
 • Aardappels
 • Donkere chocolade
 • Grapefruit
 • Appels

 

Het afvaldagboekje

Het is handig om hierin alles te noteren wat je per dag  eet en drinkt, dus ontbijt, tussendoortjes lunch en avondeten. Doe dit ook van alles wat je drinkt.  Door alles op te schrijven ,sta je je er langer bij stil  wat je in je lichaam stopt, daardoor zal het je beter helpen om door te zetten om gezonder te eten. Noteer ook hoeveel calorieën je hiermee per dag binnenkrijgt.

 

 

 

9/10
Overall score: 9/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites