Afvallen maar dan zonder dieet

cardio oefeningen

Heb jij al eens een dieet geprobeerd maar weer zonder succes? Misschien heb je er al meerdere geprobeerd maar ben je teleurgesteld afgehaakt omdat het toch moeilijker is dan gedacht? Troost je! Velen zijn je voorgaan met als uitkomst hetzelfde verhaal helaas.Waarom zoveel moeite doen als het toch maar niet wil lukken? Lees  hoe je kunt afvallen met wél het succes wat je voor ogen hebt en geheel zonder dieet door het volgende te gaan doen.

1. geduld wordt beloont

Allereerst moet je geduld hebben want Keulen en Aken zijn ook niet in 1 dag gebouwd toch? Wees dus geduldig want als je volhoud zul je écht op een gegeven moment het verschil gaan zien

 

2. afvallen en een doel stellen.

Afvallen en voor  jezelf doelen stellen die haalbaar en dus realistisch zijn, zijn erg belangrijk hierin, dus waak ervoor om  niet te grote stappen tegelijk te nemen. Forceer niets dan hou je het het langst vol door kleine stappen te nemen naar je doel.
Maak een handig lijstje: Je wilt calorieën verbrandden maar hoeveel calorieën per dag moeten dat zijn? Plan je ook rustdagen voor jezelf in? Of ga jij er gewoon vol en snel tegenaan en neem je de korte route naar succesvol afvallen?

3. kies het juiste moment

Afvallen houd ook vaal af van de juiste timing.Kies het juiste moment uit. Begin er niet gelijk aan als je in een stressvolle perioden zit. De kans dat je het vol houd is dan natuurlijk veel kleiner  want als jij niet klaar bent voor een verandering, zal afvallen zeker niet automatisch van start gaan. Zou je dan wel een dieet volgen, dan wordt dit daarom al helemaal bemoeilijkt.

kies het juiste moment

kies het juiste moment

Zorg dus dat je een geschikt moment uitzoekt  wanneer je er klaar voor bent en begin alleen dan hiermee.  Grote kans dat het dan wél lukt en je voorkomt daarmee dat je niet weer een mislukte poging om af te vallen aan je lijst kunt toevoegen.Nu jij wilt afvallen zonder dieet is het essentieel dat je gedisciplineerd aan het werk gaat met goede gewoonten en lichaamsbeweging maar ook volhouden ! Je volgt nu geen dieet meer dus het kan wat moeilijker zijn voor je.

Als je het onmogelijk schijnt te lijken voor je, stel het dan uit tot in een later stadium wanneer je een stuk zelfverzekerder bent van je zaak en steviger in je schoenen staat wellicht. Denk wat na en brainstorm wat met je vrienden eventueel wat jij daar zelf aan zou kunnen doen waardoor je wel er volop voor wilt gaan.

Kijk op welk terrein je belemmerende overtuigingen liggen of welke excuses je hebt?  Wat moet er eerst uit de weg geruimd worden voordat ge weg vrij is om er tegenaan te gaan?  Met welke woorden geef jij jezelf een peptalk in de goede richting?

4. sport of beweeg!

Hoe meer je weegt, hoe meer je verbrandt. Ook al zegt de teller van de loopband dat je 600 calorieën hebt verbrandt, dan hoeft dit nog niet echt zo te zijn.
Beloon jezelf. Goed, je bent helemaal voorbereidt en je wilt van start om af te vallen. Ook heb je de disipline en bent gemotiveerd. Super! Maar hoe blijf je zo? Door het maken van een doelen plan maat eveneens jezelf te belonen voor ieder succes en/of elke mijlpaal!
Om te zorgen dat je dit goed aanpakt geef je in een regelmaat jezelf beloningen  net zoals je doelen. Gebruik hiervoor alles aan wat jou goed lijkt – ben je veel calorieën kwijtgeraakt? reden om het te vieren! Of heb je 2 weken achter elkaar getraind? Vier dat eveneens! Stel je volgende beloning in het vooruitzicht , een stedentrip? lekker shoppen? Je hebt het verdiend!

TIPS tussendoor

Te weinig eten zorgt er vaak voor dat je zelfs aankomt..Door het gevolg daarvan: een vertraagde stofwisseling  gaat je lichaam vet opslaan voor reserves aan te leggen wat funest is voor je afval plannen en je gewicht.
Vermijd alle voorbewerkte voeding, suiker en koolhydraten. Goed om te weten is dat ze toch maar gedurende een heel korte tijd energie geven maar ze zitten vol toevoegingen en zijn vaak te zout en te vet.

Beste tip! Eet regelmatig – onderzoek heeft aangetoond dat gezonde snacks je honger op een afstand houden. Eet vaker, maar minder per maaltijd.

Spiermassa-met-snack

Spiermassa-met-snack

5. zit weinig

Blijf in beweging!  Denk na over welke gewoontes daar tegenin druisen en verander deze. Als jij wat gewicht wilt verliezen zonder dieet is het belangrijk om meer te bewegen ( vooral als je een zittend beroep hebt) en veel zitten te vermijden.
Neem de trap als je een keuze hebt en verzin dingen waardoor je meer calorieën verbrand. Ga vaker te voet en laat de auto staan als het kan.Kies activiteiten uit die je aan het bewegen zetten , alleen of met je vrienden. Je zult zien dat je na afloop een voldaan gevoel zult hebben want het zijn overwinningen op jezelf waarvoor je beloont wordt! Streef ernaar alles zoveel mogelijk te voet te doen en laat de auto zo vaak als mogelijk is staan.

6. drink water.

Te mooi om waar te zijn? Veel water drinken zorgt ervoor dat je  afvalt! Het geeft je een voller gevoel waardoor je minder snel honger zult krijgen. Tevens zorgt het ervoor dat je al die verkeerde suikerhoudende drankjes op een afstand houd door veel water te drinken als je dorst hebt.

7. stofwisseling verhoogd

Veel en frequent water drinken verhoogd ook meteen je stofwisseling is uit onderzoek naar voren gekomen. Uit dit onderzoek kwam naar voren  dat de stofwisseling van mensen met 30% omhoog ging, door het drinken van water. Ook het teveel aan overtollige kilo’s bleven uit en dat is natuurlijk ook heel goed nieuws wat we graag horen..

 

8. Start met cardio oefeningen 

cardio oefeningen

cardio oefeningen

Dit verbrandt echt heel snel je vetpercentage  waardoor je veel sneller afvalt maar ook de meeste energie verbrandt.

Nog effectiever is High-intensity intervaltraining en het verbrandt nog sneller vet.  Hierbij wordt zeer intensieve training afgewisseld door training met veel minder inspanning. Sprint 30 sec. voluit en val daarna terug in een wandeltempo, 60 sec. lang, herhaal. Dat is HIIT. Deze vorm van training wordt in krachttraining met gewichten als aerobe (cardio) situaties gedaan. Gedurende langere tijd blijft je stofwisseling hoger hierdoor wat weer meer verbranding van calorieën tot gevolg heeft.

 

9.Train met gewichten.

training met gewichten

training met gewichten

Trainen met gewichten. Cariotraining moet als je dit allemaal leest?  Maar voor het beste resultaat heb je ze alletwee  beter nodig. Vul dit aan bij je schema en ga voor een  maximaal resultaat toch?
Krachttraining is  cruciaal  want heb je veel spiermassa dan verbrandt je hierdoor ook meer calorieën . Spieren zijn cellen die energie nodig hebben, maar  vet daarentegen 0,0  verbruik. Krachttraining  verhoogt vaak  de stofwisseling met 15% . Dit is natuurlijk belangrijk bij het afvallen en gewichtsbehoud op de langere termijn.

10. circuittraining.

 

Doe ook circuittraining. Ook circuittraining is het betere werk voor het verbranden van vet – je krijgt er slanke spieren van én het helpt bij fitness. Het is een allinclusief cross-training. Als je nog helemaal niet doet aan circuittraining dan is het zaak hieraan te beginnen en aan te bevelen.

Het is niet alleen fantastisch voor je lichaam, maar ook voor je brein. Uit een studie gedaan door het National Institute of Health, kwam uit dat mensen  die ook aan circuittraining deden, duidelijk minder last hadden van depressie, agressiviteit en angst.

11. eet echt gezond

Hoe vaak moeten we het niet zeggen nog maar o zo belangrijk: Eet goed en gezond maar sla ook geen maaltijden over!  Zonder dieet  kun je beslist afvallen, maar het is o zo belangrijk om gezond te blijven eten en de juiste voedingsgewoonte aan te houden. Als het er niet om gaat om een platte buik te krijgen, , doe dan in elk geval je gezondheid een plezier met fruit, granen, en groenten.
Eet een gezond ontbijt! Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die zowel geen ontbijt overslaan en een echt gezond ontbijt eten, vaker minder last hebben van overgewicht, dan mensen die dit niet doen. Als je dus wel die doos met bonbons laat staan!
Studies hebben ook aangetoond dat als je je voeding verdeelt  over meer maaltijden (gezonde voeding) over de dag, dit afvallen bevorderd. Ook  heb je natuurlijk ook veel minder vaak honger, wat aanzet om de koelkast deur gesloten te houden!

Conclusie: eet minder zware maaltijden én zeker ook gezonde snacks . Aanbevolen is om de twee á drie uur wat eten.

 

7/10
Overall score: 7/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites