Wat voedings industrieën ons niet vertellen

Mononatriumglutamaat, werkt verslavend en is een giftige stof.Het zit in Fast food maar ook in tal van andere voedingsmiddelen MSG wordt gebruikt als een “smaakversterker, zodat je “verslaafd” wordt op voedingsmiddelen waar dit in zit kan worden. .Daardoor worden deze producten veelvuldig verkocht. Als je veel voedingsmiddelen eet waarin deze smaakversterker MSG in zit, is dit natuurlijk lekkerder, het versterkt tenslotte de smaak van het product maar het veroorzaakt óók gewichtstoename en men wordt er trager van. Buiten dat kun je eveneens last krijgen van allerlei vage klachten zoals: hoofdpijn, pijn op de borst, hartkloppingen en misselijkheid

Het zit in vrijwel alle bewerkt voedsel dus in bijna alles wat in de supermarkt te vinden is! Het staat onder de ` lijst van ingrediënten vaak vermomd in de vorm van calcium caseïnaat, gelatine, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten, gistextract, soja-extracten,” kruiden “of” natuurlijk aroma. ”

 

Mononatrium glutamaat, of MSG is jammer genoeg niet het enige gif waaraan we worden blootgesteld.

We ademen ook via de lucht gifstoffen naar binnen en via het water wat we drinken maar wat dacht je van vlees waarin ook veel gifstoffen zitten? Gifstoffen worden in ons lichaam omgezet als vet Als er teveel gifstoffen worden opgeslagen in je lichaam kan de lever het niet meer aan . Je lever wordt traag en kan zijn werk niet goed meer doen. Als gevolg hiervan, zullen je organen ook niet goed meer kunnen functioneren en de lever zal niet langer meer in staat zijn, zijn metabole functie uit te voeren. Het lichaam slaat gif om in vet waardoor je in gewicht zult toenemen door de opslag van vet en trager wordt. Hoe meer gifstoffen je binnenkrijgt, hoe meer je gewicht zal toenemen. Maar eveneens,hoe meer gewichtstoename er is, hoe meer gifstoffen er in je lichaam aanwezig zijn.

Het menselijk lichaam is gemaakt om te metaboliseren en het lichaam van nature te ontdoen van giftige stoffen. Daar is het lichaam prima toe in staat. Echter door de grote hoeveelheden gifstoffen door o.a. smaakversterkers en verkeerde ingrediënten die we dagelijks veel te veel binnenkrijgen overweldigd ons lichaam waardoor het deze stoffen niet goed meer kan verwerken.

 

Simpel: Vermijdt dit zoveel mogelijk

Misschien lijkt het een onmogelijke opgave al deze giftige stoffen die we ieder dag opnieuw weer binnenkrijgen te ontwijken maar je kunt eenvoudig de hoeveelheid verminderen .

Eet biologische en zoveel mogelijk plantaardig voeding. Bereid ook vegetarische gerechten en eet vooral écht verse ( bijvoorbeeld bij een lokale boer) en bevroren producten, volle granen, peulvruchten en andere gezonde voedingsmiddelen.

 

Eet vezelrijke voedingsmiddelen, zoals zilvervliesrijst, bieten, radijs, artisjokken, kool en broccoli, dit zijn allemaal voedingsmiddelen met een ontgiftende werking. Biologische voedingsmiddelen zijn vrij van pesticiden, kunstmest en chemicaliën.

Biologisch vlees bevat geen groeihormonen en antibiotica maar echter wel schadelijke dioxinen. Dieren absorberen dioxinen uit de omgeving waardoor het in het vlees aanwezig is. Wanneer je dierlijke producten binnenkrijgt, krijg je ook de dioxines en andere giftige stoffen die in het lichaam van het dier zijn opgeslagen binnen. Uit onderzoek komt naar voren dat 95 procent van dioxine die wij binnenkrijgen, afkomstig is van rood vlees, zuivel en vis. In bepaalde landen wort al gestimuleerd om kinder lunches te veranderen door minder dierlijke vetten aan kinderen te bieden, zodat deze kinderen minder dioxines binnenkrijgen.

 

Wat je zelf voor je lichaam kunt doen om het te ontgiften is het te spoelen door het drinken van groene thee , kruidentheeën of water. Je kunt ook kruiden nemen die de lever ondersteunen en beschermen.

Onder invloed van Vitamine C produceert het lichaam glutathion, een verbinding in de lever, die gifstoffen afdrijft Eet daarom ook alle citrusvruchten zoals sinaasappelen, grapefruits maar ook kiwi, spinazie en andere groene bladgroenten, en alle voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C.

Winkel voortaan bewuster en het is eenvoudig om gifstoffen tot een minimum te beperken. Je zult gifstoffen minder kans bieden door te kiezen voor natuurlijke producten en biologische, lokaal geteelde groenten.

 

8/10
Overall score: 8/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites