Te weinig water slecht voor gezondheid

drink veel water

Weet jij wel waarom  je dagelijks genoeg water moet drinken en wat de gevolgen zijn voor je gezondheid,als je dit niet doet? Het voldoende binnen krijgen van water is een absolute must voor je gezondheid dus zorg dus dat je  hieraan voldoet door elke dag zo’n 2 liter water te drinken. Waar je allemaal last van kunt krijgen als je niet genoeg water binnenkrijgt kun je hieronder lezen:

 

drink water

drink water

 

1. Water geeft een verhoogd risico

Onvoldoende water drinken leidt tot een verhoogd risico  op  blaas- en darmkanker, nierstenen en hartfalen en dit komt vaker voor dan je denkt! Als je stelselmatig te weinig drinkt, heb je ook een hoger risico op nierstenen, vooral als je veel in warme klimaten vertoeft of er woont. Een verhoogd risico op blaas- en darmkanker, nierstenen en hartfalen zit niemand op te wachten en kun je hiermee helpen voorkomen door het genoeg drinken van water.

2. Meer rimpels

Je huid ziet er ouder en droger uit. Je ziet de eerste rimpels hier en daar verschijnen. Je huis droogt uit door het te weinig drinken van water. Daardoor krijg je ook op eerdere leeftijd  rimpels.Water helpt de huid er goed uit te zien. Onze huid bevat veel water, en fungeert als een beschermende barrière om overtollig vocht verlies te voorkomen. Uitdroging maakt dat je huid er meer droog en gerimpeld uit komt te zien. Dit  kan wel wat worden verbeterd met een goede hydratatie door het alsnog voldoende drinken van water. Als je eenmaal voldoende hebt gedronken, zorgen de nieren voor uitscheiding van eventueel overtollig vocht.Breng ook  vocht in je huid met een goede vochtinbrengende crème, wat een fysieke barrière creëert om vocht in je huid te behouden.Zo voorkom je het vervroegd krijgen van rimpels.

3. gewichtsbehoud

 Uit onderzoek is naar voren gekomen dat je wel tot 85  calorieën minder eet als je voor elke maaltijd 2 glazen water drinkt. Dit is goed om te weten als je op je gewicht wilt letten. en dus het behoud van je goede gewicht.  Als je niet genoeg water drinkt worden calorieën langzamer verbrandt waardoor je aankomt en dikker wordt.  Je stofwisseling werkt trager.Water kan helpen de calorieën onder controle te houden. Jarenlang drinken mensen die aan het lijnen zijn al veel water  als een strategie om gewicht te verliezen. Hoewel water  geen groot effect op gewichtsverlies en ‘ lijnen’ op zich heeft,  kan het wel de zin in het drinken van drankjes met wel een hoge  calorie inname voorkomen omdat je al een ‘vol’ gevoel hebt. En je eedre stopt met eten door het volle gevoel waar water aan meedraagt. 

Wat werkt bij het streven naar gewichtsverlies is, als je kiest voor water of een niet-calorische drank en het eten van waterrijke voedingsmiddelen die gezonder zijn, meer vullen, en u helpen de  calorie-inname te beperken. Eten met een hoog watergehalte heeft de neiging om veel meer te zijn ,het vereist ook dat je meer moet kauwen en het wordt trager door het lichaam opgenomen. Dit  helpt om je een vol gevoel te geven. Water-rijke voedingsmiddelen die je kunt eten zijn o.a. : havermout, bonen,  groenten en fruit, en op bouillon gebaseerde soepen,

4. Water en alcohol

Maar ook als je regelmatig alcohol drinkt moet je zeker genoeg water drinken om de negatieve effecten van alcohol zo goed mogelijk te minimaliseren. Alcohol interfereert immers met je hersenen en communiceert  met je nieren. Alcohol zorgt voor een  overmatige uitscheiding van vloeistoffen wat vervolgens weer kan leiden tot uitdroging. Je krijgt eerder last van hoofdpijn. Vandaar ook je hoofdpijn na het drinken van alcohol wat door uitdroging het gevolg is.

5.water en sporten

Het drinken van voldoende vocht is  essentieel als je fanatiek sport. Volg de American College of Sports Medicine zijn de richtlijnen voor vochtinname door bijvoorbeeld het drinken van water, dat je voor en tijdens een lichamelijke activiteit drinkt. De richtlijnen geven aan dat je  ongeveer twee uur voor de training een paar glazen water drinkt.  Meteen tijdens de oefening, wordt er ook aangeraden te drinken en dat te blijven doen tijdens de sport  om vloeistoffen verloren door zweten vervangen én daarna.Water geeft energie aan je spieren. Cellen hebben vocht nodig , krijgen ze niet genoeg vocht dan kan spiervermoeidheid optreden.Wanneer spiercellen niet voldoende vocht hebben,  werken ze niet goed en kunnen prestaties hieronder lijden. Drink liever geen sportdrank vanwege de hoeveelheid aan calorie als je op je gewicht moet letten. Sportdrank bevat veel calorieën.

6. Nieren en darmen

Water  vervoert afvalstoffen in en uit cellen.Een toxine in het lichaam is bloedureumstikstof, een afval wat in water oplosbaar is en via de nieren  in de urine wordt uitgescheiden, Je nieren reiniging en bevrijden je lichaam van gifstoffen, zolang je  inname van vloeistoffen genoeg zal zijn. Als je genoeg drinkt,  is urine licht van kleur en ruikt nauwelijks. Alleen als je niet genoeg vocht binnenkrijgt , neemt de kleur en geur van je urine toe omdat de nieren dan extra vocht gebruiken voor lichamelijke functies.

Water helpt voor je darmfunctie. het zorgt goed voor je maagdarmkanaal en voorkomt verstopping. Als je niet genoeg vocht drinkt ,neemt de dikke darm water uit de ontlasting om hydratatie te behouden wat zich zal uiten in constipatie.Voldoende vocht drinken en vezels binnenkrijgen is de perfecte combinatie. De vloeistof die gepompt wordt uit de vezel fungeert als een bezem om je darmen goed te laten functioneren.

 

5  Tips om je te helpen meer water te drinken: 

1. Drink een glas water bij elke snack en maaltijd die je neemt.
2. Kies lekkere dranken,  je drinkt natuurlijk meer als je iets drinkt wat je ook lekker vind.
3. Eet meer groenten en fruit. In groente en fruit zit veel water  en zorgt voor zo’n  20% meer vochtinname!
4. Zorg altijd voor een  fles water voor in je tas, in je auto,op je bureau of waar dan ook..
5. Kies dranken niet alleen uit op lage calorie gehaltes. Zo stimuleer je jezelf om meer te drinken… kijk pas later naar de calorieën maar stimuleer eerst jezelf tot meer vochtinname!

 

Heb jij het nodig om meer te gaan drinken?  Wat zijn jou tips?  Reacties zijn welkom!

 

8/10
Overall score: 8/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites