stress bij tieners…nu alamerend!

Heeft u thuis een tiener met veel stress…

Heeft u thuis een tiener met veel stress  op de bank zitten ? Stress bij tieners komt veel meer voor dan iedereen denkt. Er zijn tieners die meer aan stress lijden dan veel volwassenen. Terwijl de niveaus van “extreme stressituaties” onder tieners variëren, verteld 34 procent van de ondervraagde tieners dat ze verwachten dat hun stressniveau in het komende jaar zal toenemen als gevolg van verschillende stressfactoren (school, werk, familie en vrienden).”Ik voel mij bekaf en ben de hele dag moe. ”Ook sla ik soms maaltijden over omdat ik zo gestresst ben” is wat tieners vertellen..

Tieners geven aan dat zij regelmatig maaltijden overslaan als gevolg van stress, en 39 procent geeft zelfs aan dat ze dit wekelijks of meer doen. Wees als ouder allert op stress-gerelateerd gedrag, zoals gebrek aan slaap, gebrek aan beweging, slechte eetgewoonten … allemaal een reactie op stress en praat met je tiener hierover om dit te voorkomen.

Hoe gaan tieners om met stress?

Zeker 50% van de tieners gaan met hun stress om door met videospelletjes te spelen of op internet te gaan om te ontspannen, 30% ging meer eten of snoepen als er veel spanningen zijn. Als het gaat om slapen, geeft een op de vijf tieners aan niet genoeg te slapen en vandaar overdag doodop te zijn. Tieners lopen vandaag de dag risico voor een verscheidenheid van ongezonde effecten, waaronder kortere levensduur-overspanningen, vanwege het hoge stress niveau.

Dit tot tegenstelling tot vroegere generaties die nog niet eens in de buurt kwamen. Ik ben van mening dat ouders tieners moeten stimuleren genoeg tot rust te komen en op tijd uit te rusten. Eveneens op een goede manier met stress en spanningen om te gaan zodat lichamelijke klachten en psychische druk kunnen verminderen.

Wat kun je als ouders daaraan doen om je kind te helpen?

Wat is jou idee om je kind te kunnen steunen?

9/10
Overall score: 9/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites