Vitamine D tekort geeft ernstige gevolgen

Vitamine D tekort en het gevolg hiervan

Vitamine D en de gevolgen van een tekort van deze vitamine is geen goed teken voor je gezondheid. is een belangrijke vitamine voor je lichaam, wist je dat?  Genieten in de buitenlucht in de stalende zon , uitermate nodig voor de aanmaak van je broodnodige vitamine d!
Onderzoek naar vitamine D in Washington DC toont aan als je daar woont, je lichaam 6 mnd van het jaar geen vitamine D aan kan maken uit zonlicht Dit van oktober tot en met maart. Veel mensen hebben dan ook een tekort aan vitamine D die daar woonachtig zijn.

Deze tekortkomingen zijn gekoppeld aan bepaalde vormen van kanker, osteoporose, hoge bloeddruk, diabetes, auto-immuunziekten, huidziekten en stemmingsstoornissen. Gelukkig kan dit tekort goed aangevuld worden met voeding en vit D supplementen. Onderzoekers zijn ook tot de ontdekking gekomen dat voeding in de tropen 10 keer zoveel vitamine A en D bevatten waardoor veel tropische mensen gezonder zijn en geen last hebben van depressies en ziekten. U kunt zelf goedkope en simpele veranderingen in u voedingspatroon creëren om het risico op ernstige ziekten zoals hierboven beschreven, te voorkomen.

Eventueel gecombineerd met voedingssupplementen. Een vit D tekort geeft een verhoogd risico om deze zieken te krijgen.
Dagelijkse blootstelling aan de zon is broodnodig voor de aanmaak van vit D. Vele bevolkingsgroepen over de hele wereld hebben een vit D tekort door teveel binnen zitten . Ook de gebruikelijke levertraan is sinds jaren achterwege gelaten, waardoor veel ziekten door een vit D tekort zijn opgetreden. Aandoeningen door een vit D tekort zijn o.a.: Bijnierinsufficiëntie, allergieën, ziekte van Alzheimer, auto-immuunziekten (zoals multiple sclerose en reumatoïde artritis), kankers (van thecolon, borst, huid en prostaat), gebitsproblemen (verkeerd tanden en holten), diabetes (type 1 + 2), fracturen bij ouderen, gluten intolerantie, hartziekte, hypertensie, onvruchtbaarheid, leerstoornissen, lectine intolerantie (een soort allergeen), bijziendheid, zwaarlijvigheid, osteopenie, osteoporose, osteomalacie, Ziekte van Parkinson, PMS, psoriasis, rachitis, seizoensgebonden depressie (SAD), seksuele disfunctie, en Syndroom X (insulineresistentie).

 

Een paar aandoeningen beter bekeken..

Oseoporose
Vitamine D is voor transport van belangrijke mineralen die betrokken zijn bij het botmetabolisme en osteoporose. Deze omvatten: calcium, magnesium, fosfor en zink. rachitis). vitamine D deficiëntie geassocieerd met fracturen bij ouderen, die vaak tot een grote operatie lijden. Vit D moduleert het immuunsysteem. Het vermindert celdeling bij kanker en remt metastase Verschillende dubbelblind gecontroleerde studies hebben opmerkelijke resultaten laten zien met vitamine D therapie. Door inname van vitamine D uit de oude 400 ie per dag tot 2000 i.u. per dag, waren ze in staat darmkanker, prostaatkanker en borstkanker met 50% terug te dringen. Hogere doseringen bij patiënten (3000 – 4000 IE / dag), die de snelheid van prostaatkanker met 90% verlaagden

 • Hoge bloeddruk

  Vitamin D is er ook om je hoge bloeddruk te verlagen. Vitamine D remt renine synthese in de nieren; Dit is een stof die de bloeddruk verhoogt. Vitamine Dalso helpt het absorberen van magnesium; magnesium deficiëntie is een belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk en hartziekten

 • DIABETES

  Vitamine D is gerelateerd aan diabetes, zowel type 1 en type 2.
  Vitamine D heeft een belangrijke werking bij het reguleren van vele auto-immuunziekten.
  Omdat vit D therapie het immuunsysteem reguleerd , is aangetoond dat veel van bovenstaande ziekten verbeteren zoals o.a. : diabetes 1, multiple sclerose, fibromyalgie, allergieën, reumatoïde artritis.

 • Gedachten en stemming

  Vit D is ook erg belangrijk in het mentale en emotionele brein dus hoe wij denken en ons emotioneel voelen.Enkele aandoeningen zijn oa.: SAD (Seasonal Affective Disorder, depressie), PMS (premenstrueel syndroom), huid ziekten of aandoeningen zijn ook geassocieerd met vitamine D-deficiëntie. Oa. huidkanker, psoriasis, brandwonden en slechte genezing. De laatste twee huidaandoeningen verwijzen op en zinktekort. zink is een belangrijke factor in de huid genezing .

 • Test!

  Wist je dat iedereen tegenwoordig een test kan laten doen die wijst op voldoende of een tekort aan vit D?

 

Wil je  reageren op dit artikel?  Reacties zijn welkom! 

 

10/10
Overall score: 10/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites