Acne? stop deze voedingsmiddelen!

Acne en 50 jaar klinisch onderzoek toont aan dat voedingsmiddelen zoals melk maar ook alle suikerhoudende voedingsmiddelen het risico van het krijgen van acne verhogen. Zij geven aan dat er wel degelijk een verband bestaat tussen acne en voeding. Suikerhoudende voedingsmiddelen zijn verantwoordelijk voor pieken in de bloedsuikerspiegel en veroorzaken ook hormonale schommelingen.Eveneens is melk als boosdoener uit de onderzoeken naar voren gekomen. Het eten van voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (GI) en het drinken van melk veroorzaakt en verergerd de acne. Zou het vermijden van melk kunnen helpen voor de vele mensen die lijden aan acne?
Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van de huid produceren te veel talg en een opbouw van dode huidcellen die de poriën verstopt en leidt tot een gelokaliseerde infectie of spot.

Acne en talgproductie

Er wordt gedacht dat overmatige talgproductie wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen, wat verklaart waarom ongeveer 80 procent van de tieners ervaren aanvallen van acne gedurende de adolescentie.Eveneens hebben veel tieners met heftige acne een laag zelfbeeld en depressie. Sinds het eind van de 19de eeuw, heeft het onderzoek chocolade, suiker en vet aangeduid als de belangrijkste boosdoeners. Deze verandering (houding) kwam grotendeels als gevolg van de twee belangrijke studies die herhaaldelijk aangehaald in de literatuur en de populaire cultuur als bewijs voor het verband tussen voeding en acne te weerleggen.
Dermatologen en diëtisten zijn steeds meer geïnteresseerd van de rol van voeding in relatie tot acne en behandeling van acne.
Het eten van hoge GI voedingsmiddelen – voedingsmiddelen wat snel worden opgenomen in de bloedbaan wordt steeds meer verantwoordelijk gehouden op het effect van acne met als gevolg de hormonale schommelingen.

Vermijdt dit bij acne voortaan..

Vermijd daarom voedingsmiddelen zoals o.a. suikerhoudende frisdranken, taarten, gebak, chocolade, wit brood en aardappelen.Voedingsmiddelen die daarentegen uitermate goed zijn , en aan te bevelen zijn : groenten en fruit, volkoren opties zoals bruine pasta, basmati rijst, couscous en peulvruchten.Hoge GI voedingsmiddelen veroorzaken een piek in de hormoonspiegels waaronder insuline die de talgproductie aanzet.Een Australische studie in 2007 toonde aan dat jonge mannen die op een aag GI-dieet werden gezet een significante verbetering merkten van hun acne.Uit een studie van de Harvard School of Public Health bleek duidelijk verband te bestaan tussen tieners die regelmatig melk dronken en acne hadden. Hormonen in de melk werden hiervoor verantwoordelijk gehouden.Belangrijk is dat de medische wetenschap de werking van voeding als medicijn en preventie voor acne serieus neemt. De beste behandelmethode is een ieder met acne van het juiste voedingsdieet te adviseren aan de hand van het voedingspatroon van de persoon.

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites