Astma, deze voeding is van essentieel belang

Uit een van de laatste onderzoeken  is naar voren gekomen hoe belangrijk voeding wederom is als het gaat om onze gezondheid betreffende astma en het versterken van ons immuunsysteem. Het eten van doelgerichte hoogwaardige voedingsmiddelen die van essentieel belang zijn in onze strijd tegen astma en het verbeteren van de klachten zijn hieronder voor u op een rij gezet.

Stap 1) Neem vanzelfsprekend u medicijnen zoals ze aan u zijn voorgeschreven als u van plan bent met hoogwaardige goede voeding u astma aan te pakken . U kunt eenvoudigweg beginnen met het toevoegen van gezonde verse groenten en aanvullende supplementen om u astma te beheren De volgende simplele stappen zullen u een leiddraad geven om zo gezond als mogelijk is u astma te beheersen.

Stap 2) Door de vele antioxidanten in verse groenten zijn deze boosters voor je gezondheid en immuunsysteem! Iedereen weet ondertussen dat groenten en fruit uitermate gezond zijn en een helende werking bezitten voor ons lichaam. . Onderzoekers bestudeerden een groep mensen na het nemen van het mediterrane dieet (dat hoofdzakelijk bestaat uit het eten van vers fruit, groenten, peulvruchten, noten en gezonde vetten) en kwamen tot de ontdekking dat deze groep mensen hun astma beter onder controle hadden in tegenstelling tot de groep mensen die ongezond aten. De verklaring die hieruit hoogswaarschijnlijk is gebleken is dat verse groenten en fruit anti-inflammatoire eigenschappen besitten die zwelling en ontsteking in de longen kunnen verminderen en tegengaan. Eveneens zitten in verse groenten en fruit weinig calorieen wat goed is voor de gewichtsbeheersing en daardoor weer gunstig voor de astma.

Stap 3) Om de longen gezond te houden zijn visoliecapsulles uitermate goed. Deze bezitten een uitstekende bron van omega-3 vetzuren die voor de longen waardevol zijn. Een publicatie van een studie die stond in het Journal Chest heeft aangetoond dat personen die aan astma leden en visolie gebruikten, minder last hadden van luchtwegvernauwing en daardoor minder medicijnen hoefde te gebruiken tegen hun astma .Daardoor is gebleken dat visolie kan helpen bij het beheren van astma maar ook helpt bij het verminderen van de bijwerkingen van medicijnen .een strategie om het risico

Stap 4) Appels zijn heel gezond en hebben door hun werking eigenschappen om astma op afstand te houden. Dit door de krachtige antioxidanten die in de schil van de appel zittten.(vooral in de rode appelen) en een natuurlijke antihistamine en inflammatoire werking hebben die allergieën en astma tegen gaan.Uit een studie in het American Journal of Respiratory Critical Care is tevens gebleken dat mensen maar liefst een tot twee derde maal minder risico liepen om astma te ontwikkelen als mensen die geen appels aten.

Stap 5) Zorg voor genoeg vitamin D! Bijvoorbeeld door dagelijks een half uur in de buitenlucht te zijn , het liefst als de zon schijnt. Gebruik van een zonnebrandfactor is dan af te raden.Onnodig te zeggen dat je dan extra moet oppassen niet te verbranden door te felle zonnestralen! Bij mensen waarbij te weinig vitamine D geconstateerd was, waren ernstigere vormen van astma waar te nemen dan mensen die genoeg vitamine D bezaten. Zorg dus dat je genoeg voedingsmiddelen met een hoog vitamine D gehalte binnenkrijgt want dit biedt echt vele voordelen betreft u gezondheid.

Stimuleer het gebruik van kruiden in u voeding! De vitamine C in hot chili peppers dient als een antioxidant en bestrijdt ook ontstekingen. Gekruid ​​voedsel is uitermate goed voor de luchtwegen en helpt slijm op te lossen wat veroorzaakt is door allergieën en astma.

Vitamine C boosters zijn onder meer:

Sinaasappels

Aardbeien

Kiwi

Donkere bladgroenten

Bloemkool

Guaves

Paprika

Broccoli

Ook als aanvulling zijn vitamine C-supplementen voor de longen aan te bevelen, vooral als er tekorten dreigen. Sommige onderzoekers zijn van mening dat een optimale werking van de luchtwegen te danken is aan voldoende vitamin C inname en goed werkt bij een slechte of zwakke ademhaling. Hier zijn echter nog meer studies voor nodig. 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites