Een voorjaarsdip? Zo kom je er snel vanaf!

Als je een voorjaarsdip hebt en je niet lekker in je vel zit speelt voeding een grote rol, en wie heeft dat nu niet op sommige dagen? Maar wist jij dus al  dat je met voeding zelf veel aan jou voorjaarsdip kunt doen?. Met deze tips ben je weer snel van je dip af!

Elke dag een gezond ontbijt

Met een gezond  ontbijt maak je een fantastische start van de dag en het geeft je een boost tot ver in de middag! Voor je voorjaarsdip is een goede start van de dag uitermate belangrijk! Alleen door een gezond ontbijt begin je je dag met voldoende energie , gezondheid en concentratie.Daarnaast is een goed ontbijt heel belangrijk voor iedereen die niet teveel wil aankomen. Het stimuleert je stofwisseling en voorkomt dat je eetaanvallen krijgt in de ochtend en middag.

Zorg voor gezonde voeding met veel vitamine en mineralen

Van een tekort aan juiste vitamine en mineralen  kun je erg moe worden. De B-vitamines spelen een belangrijke rol bij je energiehuishouding en zenuwgestel, dus ook bij stress en spanning! vitamine C en E zijn weer belangrijk voor een goede weerstand en gaan infecties tegen, zijn bieden weerstand tegen indringers van ons lichaam. Neem dus aanvullende vitamine en mineralen! Het is daarom erg belangrijk om gezond te eten zodat je alle vitaminen en mineralen binnen krijgt. Gevarieerd eten is belangrijk omdat er veel verschillende vitamines en mineralen in voedingsmiddelen zitten Door gevarieerd te eten, krijg je deze dan zoveel mogelijk allemaal binnen De b vitaminen zitten voornamelijk in brood, groente, fruit, zuivel, vlees en noten. Eet echter zo weinig mogelijk zuivel en vlees…Vitamine C zit voornamelijk in groente, fruit en aardappelen. Vitamine E vind je voornamelijk in oliën en vetten, brood, graanproducten, noten, zaden, groente en fruit.

Bewegen moet zeker bij je voorjaarsdip!

Vooral bewegen in de natuur is uitermate gezond! Bewegen is nodig om voldoende zuurstof te krijgen..Allereerst hebben je organen zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Eveneens kom je tot rust in de natuur en kan het je stress van je af doen glijden. Je bouwd tevens een betere weerstand op en het voorziet je van je broodnodige vit D door het daglicht.

Wees matig met cafeine
Teveel cafeïne is niet goed voor je lichaam. Probeer niet te snel dat kopje koffie te pakken in de ochtend want ook caffeine werkt verslavend. Ook andere cafeïnehoudende drankjes zijn niet goed voor je gezondheid. Het geeft een tjdelijke energieboost maar is al gauw uitgewerkt waardoor je vaak nog uitgeputter bent als daarvoor. Je Goede gezonde voeding heeft de voorkeur om je lichaam meer energie te geven

Hou je bloedsuikerspiegel op peil

Heel belangrijk is het dat je ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel constant blijft.Wordt deze nl te hoog dan heb je geen last van vermoeidheid emaar juist genoeg energie todat je bloedsuikerspiegel  weer zakt. Dan komt je vermoeidheid en lusteloosheid nog heviger terug als daarvoor. Met voeding kun je dan veel doen ! Koolhydraden zijn hiervoor dan belangrijk en kies dan vooral de langzame koolhydraden. Langzame koolhydraten zorgen voor een gelijkmatige stijging en gelijkmatige daling; zonder hoge pieke.

Wat vooral goed is voor je ,zijn producten met langzame koolhydraten, bijvoorbeeld volkorenbrood, peulvruchten., groenten en fruit. Als je graag wat lekkers wilt eten voor tussendoor, kies dan voor Kies voor zaden en/of noten , zoals amandelnoten of walnoten of ongezouten pinda’s.
Onder de snelle koolhydraden behoren voedingsmiddelen met veel suiker. Zoals o.a. witte rijst, suiker, ahorn honing ,snoep, gebal, koek, cake, chocolade, frisdrank, ijs of taart. Onnodig te zeggen dat je deze moet vermijden!

Advies voor een energieboost

  • smooties zijn overheerlijk en super gezond en geven je een super energieboost!  Van vers fruit met veel vitamine B, C en E. Erg lekker is een smoothie met het sap van 1 sinaasappel, 1 gele kiwi, een handje zwarte bessen en een paar aardbeien.
  • Fruit wat je energielevel danig kan verhogen is o.a.: citroen, abrikoos, frambozen, grapefruit en papaja.
  • Maak een lekker gerecht van verse groenten of diverse salades en ontspan zoveel mogelijk tussendoor. Verse groenten en voldoende fruit zijn trouwens onontbeerlijk voor je zoiezo! En als laatste: las momenten van ontspanning in over de dag verdeelt. en probeer dan lekker te genieten van het mooie weer of met de kleine dingen in het leven.. een spelend kind of de warme voorjaarszon. Als je genoeg ontspannen momenten voor jezelf inplant gedurende de dag wordt je lichaam en geest sterker.

 

 

Reacties zijn welkom

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites