Dit zijn echte vitamine boosters met een plus

Slice of an orange close up

Vind jij dat je een vitamineboost kunt gebruiken omdat  je de laatste tijd niet zo gezond hebt gegeten? Wil je daarom graag even wat meer  vitaminen binnenkrijgen? Neem dan een vitamineboost, zoals een  kiwi of rode paprika! Een goede  bron vitamine A en vitamine C. Maar er zijn natuurlijk nog ontelbare voedingsmiddelen meer die barsten van de vitamines!

1. Leverworst: vitamine A-bom

Lever is rijk aan vitamine A. Dus ook alle producten waar lever in zit, zoals (smeer)leverworst of leverkaas bevatten veel van deze vitamine. Eén boterham met leverworst (20 gram) bevat 1051 microgram vitamine A. Dit komt overeen met 125 gram gekookte of 150 gram rauwe wortels. Daarnaast komt vitamine A ook voor in margarine/halvarine, melk en kaas. Omdat teveel vitamine A niet gezond is, kunnen zwangere vrouwen beter niet meer dan een boterham met leverworst per dag eten.

Natuurlijk moet je vanaf nu niet alleen deze vitaminebommen op het menu zetten. Een gezonde voeding betekent vooral zorgen voor variatie, zodat je alle 13 vitamines binnenkrijgt. Lukt dat even niet; dan kan een multivitamine ook zorgen voor net dat beetje extra.

10/10
Overall score: 10/10
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites